čtvrtek 18. září 2014

Den třináctý - čtvrtek 18. září - Mimizan Plaga koupačka, Dune du Pyla

Mimizan - obídek

Noc byla opět krušná. Už stavění stanu bylo docela divoké, protože se od moře hnala divoká vichřice. Jen co jsme zalezli do stanu, tak začal lehký deštík, který pozvolna přešel do neuvěřitelné bouřky. Do toho si ještě asi nějaký orangutan namlouval sličnou orangutanku a nebo jsme zachytili mimozemské vysílání. Každopádně vstáváme naštěstí do krásného slunného rána. Z kempu odjíždíme kolem půl jedenácté a stále není otevřená recepce. Nemáme tedy komu zaplatit. Takové neštěstí :-) 



Porcička mušliček
První zastávku děláme u města Moilets Plaga, kde si užíváme pohledu na místní surfaře. Pokračujeme směrem na sever a musím říct, že západní pobřeží Francie je nádherná. Malá turistická městečka, celé pořeží je zalesněné, nikde žádné továrny ani rafinérie. Celé pobřeží je protkané krásnými cyklostezkami. Sem se rozhodně ještě někdy vrátíme - kola, koupání, serfování a v polovině září je tu pořád ještě nádherné počasí. 

Moje rybička
Větší přestávku děláme ve městečku Mimizan Plaga, kde dáváme famózní oběd ve francouzské restauraci. Výběr se opravdu povedl, já se opět cpu grilovanou rybou, tentokrát Pražmou a Kája šel do tříchodového měníčka - krabí salátek ze skutečného kraba prosím, mušle a crém bruille. Zapíjíme bílým vínečkem a já si v duchu říkám, tak tomuhle já sakra říkám dovolená.  Protože je zase kolem 30ti stupňů zamíříme na pláž. Plavat se tu moc nedá, ale ve vlnách se vyblbneme parádně. Dokonce i náš anti plážový povaleč (alias Marek) si pláž a vlny užívá. Ač se nám všem leháro a koupačka líbí, tak je třeba pokračovat dál. 

Profesionální plážový povaleč
Mimizan Plaga
Chceme dnes dojet co nejblíže k nejvyšší duně v Evropě -  Dune du Pyla. Plán je ubytovat se asi 20 km před ve městě Biscarrosse. První kemp je ale pouze pro karavany a kemprvany a je tam zákaz stanování. Druhý kemp je zase v rekonstrukci a bude otevřen až ve 2015. Loučíme se tedy se stavěním stanu v rozumné hodině a pokračujeme dál. Nakonec se nám daří najít kemp hned vedle duny. Neleníme a ještě než se úplně setmí vyběhneme nahoru. Hora písku je to pěkná, ale přeci je jen to jen písek :) Dnes to vypadá, že by nemuselo pršet a mohla by být klidná noc (stan, který se nadaří pořádně vysušit už začíná zavánět).

1 komentář:

  1. wauuuu Duna je paradni, koukala jsem na fotky, to je upa bozi, tak bych taky chtelaaaa a serfovaaaat :-) Vis co by bylo fajn :-) kdyby jste sem davali malou mapicku s vasi polohou a caru co jste uz ujeli :-))

    OdpovědětVymazat