úterý 9. září 2014

Den čtvrtý - úterý 9.září - Verdon ze shora, Pont de l'Artuby, jezero le Lac de Sainte-Croix

Most de l'Artuby
Ráno mě ze stanu vytáhne až rámus co dělají vstávající Bobáci.. ach jo, je čas vstávat. Po včerejším tuňáku si dopřáváme a dáváme si luxusní míchaný vajíčka. Balení je zase delší než bychom chtěli a tak teprve v půl desáté vyrážíme. Projíždíme kaňon Verdon ze shora.. mě je špatně ze serpentin, Bobákovi číslo dvě z výšek (kinedryl mám v Praze v lékárničce). Prostě paráda :) Přes kaňon vede nejvyšší most v Evropě, kde potkáváme autobus polských turistů. Marek stejně při pohledu na Jáju vyklánějící se přes zábradlí omdlévá, tak uděláme fotečku a jedeme dál.

Jezero Sainte-Croix
Už z dálky na nás vykukuje jezero Sainte Croix - obrovská průzračná plocha. Vzhledem k tomu, že je skoro 30stupňů nikdo z nás neváhá, vlétneme do plavek a hurá do vody. Je naprosto božská - čistá, průzračná a krásně osvěžující voda. A co je nejvíc paráda, tak nikde ani noha. Kája odvážlivec, jezero přeplave.. já mám z nekonečné hloubky respekt. A ukáže se, že dobře dělám. Jen co K vyleze, tak na hladinu vyskočí snad metrová ryba. No fakt, nekecám :D Pak už se teda nenápadně plácáme jen na okraji jezera. Vedro je neúnosné a čas nás dohání, tak nasedáme a pokračujeme dál. Dnes chceme dojet do Chateauneuf du Pape - přesně tak, slavná vinařská oblast. 



Vinice Chateauneuf du Pape
Po tom co Bobáci vzadu asi hodinu skandují, že chtějí zmrzlinu bereme útokem Carrefour - už jen proto, aby zmlkli :) Nakoupíme dobroty a do hodiny jsme v kempu uprostřed vinic v Chateauneuf du Pape. Zvažujeme možnost výletu ještě dnes, ale ozývají se hromy a zatahuje se tak jdeme jen na procházku po vinicích. Zpět nás brzo zažene déšť. Na kempování za deště nejsme úplně připraveni, takže dlabeme véču ve stanu a Bobáci se snaží vařit v kufru našeho auta. Nakonec déšť přeci jen ustane a my v klidu popíjíme vínečko. Snad to dnes bude klidná noc.

1 komentář: