čtvrtek 22. listopadu 2012

Den šestý – The Islands of Adventures 20.11.

Přeskočím ranní klasiku, tu už si u nás dovedete představit a začnu parkováním u zábavního parku Orlando Universal. Prostory pro parkování jsou děsivě obrovské. Zastavujeme na Spidermanovi a s davem se pomalu hrneme dál. Musíme předložit batůžky ke kontrole a ocitáme se na náměstí všemožných obchůdků a suvenýrů. Zde je možné vyrazit do Universal studií nebo do zábavního parku. My volíme zábavní park (Kája už  v Universal studiích byl v L.A.).  U pokladen Kájoušek zjistí, že nechal platební kartu v autě – nevadí platím já :D (ano stejně jako já v tom vidíte chytře promyšlený úskok).
 
Hulk dráha
Po vstupu se ocitáme v části Marvel hrdinů a jako první na nás kouká horská dráha Hulka. Neváháme ani vteřinu, batůžky zamykáme do blízkých skříněk a jdeme vystát 20 min frontu. Proplétáme se tělem Hulka, kde nám na obrazovkách pouštějí jeho  komiksovky pro ukrácení času. Sedáme do speciálního vozíčku, necháme se zacvaknout. V tu chvíli mi začne stoupat panika od žaludku až ke krku. Brr.. to jak se začne horská dráha rozjíždět je pro mě ten nejhorší moment. Kdyby to šlo, tak se seberu a uteču, ale to už bohužel nejde. Myslím, že přiložená fotka mluví za vše. Z Hulka slézáme maličko zelení – myslím, že to je docela příhodné. Pokračujeme dál a zastavujeme u Spidermana, ve frontě stojí spíše děti a není potřeba odkládat batůžky – znamení, že bychom to mohli dát. Opět se proplétáme rekvizity  z komiksovek Spidermana a nasedáme do takové lodičky, asi to mělo být něco jako vznášedlo ze Spidermana. Dostáváme 3D brýle a vyrážíme. Já jsem úplně nadšená. Proplouváme přímo komiksem!! Padouchové se míhají přímo před námi, lodička se točí, vrčí, naklání a vibruje! Spiderman nás zachraňuje před požárem (skutečně kolem nás hoří oheň), odklání od nás potopu (sprška vody), zachytí naši lodičku před pádem. Z atrakce vystupuji úplně nadšená! Koukám na Káju co on.. a jéje.. Kája sotva jde a je zelenej víc jak Hulk ;-) Sedáme si na chvilku venku, a jdu K pro pití. V duchu se směju, ti chlapi :) Maličko si odpočineme a pokračujeme dál.  Celý zábavní park je naprosto nádherně udělaný.  
 
Zkoušíme i vodní atrakce, takové kolo, které proplouvá vodním kanálem. Vylézáme úplně mokří. Kolem celého kanálu jsou speciální trysky, které za mírný poplatek okupují děti a stříkají vodu po projíždějících lidech. Zábava k popukání (ano tak si to zkusíme). Ve směs veškeré vodná atrakce byly naprosto skvělé, jen trochu masochistické :) Stvrzují to slova skupinky mladých lidí, kteří s námi byli na kruhu a po jedné opravdu velké spršce, křičící: It´s so stupid, why we are doing that?!!  Naprosto vystihující  a na tyto slova jsem během dne myslela ještě několikrát :) 


Bradavice
Za zmínku jistě stojí oblast Harryho Pottra. Neuvěřitelný hrad Bradavic a celé městečko plné veškerých obchůdků ze stejnojmenné knihy. Zde jsou tři atrakce a ani jednu samozřejmě nevynecháme. Nejlepší je „horská dráha“ vedoucí napodobeninou hradu Bradavic, už jen stát ve frontě je zábava. Procházíme Brumbálovou kanceláří, třídou lektvarů a třeba velkou jídelní síní. Nastupujeme do takového chapadla a vyrážíme. Celá dráha je opět založena na vizualizaci a budí ve vás dojem, že se točíte neuvěřitelnou rychlostí dokola, padáte z obrovských výše a tříštíte se o skálu. Před obličejem se vám míhají obrovští pavouci (málem jsem se po.. strachy), mozkomorové a ostatní špatňácká havět z HP. Celou dobu „letíte“ za Harrym a nechybí ani proplétání se na famfrpálovém zápase. Z této atrakce odcházím zelená já :) Zvládneme zde ještě další dvě horské dráhy, jedna lepší (horší) než druhá :) Odcházíme po sedmi hodinách úplně vyřízení! Ale bylo to skvělé!!!

2 komentáře:

  1. Huuuusty, Harry Potter tam chci:-)) uz se tam tesim :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj Denisku, byla to pecka. Kdyz jsem ale videla kolik se mi strhlo z uctu za vstupny tak me malem trefilo :)

      Vymazat