pátek 23. listopadu 2012

Den osmý – Z Tampy do Naples 22.11.

Dnes nás čeká průzkum západního pobřeží Floridy. Jako první vyrážíme z Tampy do muzea Salvadora Dali do St Peterburgu. Najít muzeum nám dá trochu zabrat, ale nakonec se podaří. Bohužel máme smůlu a muzeum je zavřené -  dnes je Thanksgiving day (Den Díkuvzdání). Pokračujeme tedy směrem na jih po západním pobřeží a cestou stavíme a obdivujeme nádherné pláže. Počasí na Floridě už bohužel na koupání není. Na oběd stavíme v nenápadné restauraci, kde se nám poštěstí ochutnat jejich sváteční menu – nadívaného krocana s kaší a salátem ze zelených fazolek.

St Peterburg
Pláže západního pobřeží
Muzeum Salvadora Dal

Zastavujeme také v Myakka River State parku, platíme šest dolarů za průjezd a jako první vyrážíme na dřevěnou rozhlednu a shlédneme celý park zvrchu. V Myakka parku se také opět projeví mé pravé já. Zrovna se nacházíme u řeky, slunce už se chýlí k západu, když tu já najednou upozorňuji Káju, jestli vidí toho ptáčka, támhle sedícího na břehu, jak vrhá ten obrovský stín do stráně. Kája kouká.. a říká, ale Veru to není stín. Já ostřím.. no ale něco tam přeci leží!! Tak slepá nejsem. Ještě jednou zaostřím a říkám, že by to byl krokodýl? V tu chvíli se mi obraz projasní a já si uvědomuji, že no jo, fakt! Hned dodávám, hele ten je normálně umělej, podívej jak má dlouho otevřenou tlamu a nehýbe se. Pomalu se otáčíme a odcházíme, když v tu chvíli krokodýl (Kájoušek mě opravuje, že ne krokodýl, ale aligátor – to máme jak s tím balkónem a lodžií, že?) roztáhne tlamu ještě víc. Polije mě horko a hned couvám dále od vody.. brr.. ten měl tak dva metry. Okolo normálně běhají děti jako by se nechumelilo. V parku už se nic speciálního nestane (nic mě například nesežere) a cesta do Naples proběhne v klidu.

Myakka River
První krokouš v dálce :)









Do Naples jsme sice dorazili v klidu, ale hned po ubytování dostáváme strašnej hlad, no ne že bychom ho dostali až teď, ale teď přišla ta správná chvíle najit nějakou restauraci nebo fastfood. Naše okružní jízda po Naples začala! Burger King, McDonalds, Wendys, Arbys, Subway, RED LOBSTER, TGI Fridays, Cheesecake Factory, Panda China a spousta dalších – zavřeno (Thanksgiving Day). Po ¾ hodině se nám konečně daří najít něco otevřeného – McDonalds a K-mart. Na fastfood nás mezitím přešla chuť a tak zkoušíme neznámý supermarket (né tak úplně neznámý – Rainman měl rád oblečení právě z tohoto obchodu, to je ale vše co o něm víme). Jo, oblečení tu mají :) No dobře a pár regálů s jídlem taky, zaplať pánbůh. Kupujeme nějaké dobrotky a jedeme na véču na pokoj. Verunka je ještě unešená, když si všimne obrovského výdejníku na led kousek od pokoje. Když posléze zjistí, že je zadarmo, je úplně hotová a hned si nabíráme piksličku ledu na pokoj. Je třeba dodat, že každý hotel, který jsme na naší cestě navštívili takový výdejník ledu zdarma měl, tady je to standard akorát Verunce se zalíbil až tenhle :-))

1 komentář: