pondělí 29. května 2023

Den sedmý a osmý - Sottomarina

Ráno jsme si příjemně přispali. Balení už nám jde od ruky. Kola zabírají čím dál tím méně místa v garáži a odjezd ze stellplatzu je rutina. Zaplatit, vypustit nádrž se špinavou vodou, naťukat do navigace další kemp a jedeme. Nakonec trochu zpátky a směr jih. Chorvatsko se konat nebude. Verunka vybrala kemp Miramare ve městě Sottomarina, což je přístav obklopený lagunou močálů.

V půli cesty si ještě nakoupíme nejen dobroty námi stále oblíbenějším Aldi a ve vedlejším supervšechno obchodě konečně svíčky proti komárům.
Kousek před kempem nás málem zabije paní v dodávce která jede bez zjevného důvodu v protisměru přímo na nás. Nakonec se naštěstí vrátí kam patří a nemusíme brzdit stylem všechno ze skříněk ven.

V kempu se nás hned u příjezdové brány ujímají a pán na kole nás dokonce "odvede" na naši parcelu. Dostáváme místo hned vedle bazénu a kousek od moře. Holky jsou naprosto spokojené. Kemp je moc krásný, upravený a dost udržovaný. Než Kája udělá základní servis, tak s holčičkama prozkoumáme okolí kempu a hlavně přístup k moři. Je tu nádherný světlý písek, čistší moře, jen hloubka je jak na Loparu.. od kontníků po kolena :D Pozdní odpoledne strávíme v bazénu, který by na můj vkus mohl mít tak o 5stupňů víc. Dětem to ale vůbec nevadí a Eli vesele pokračuje v napodobování Anežky a pokouší se naprosto dobrovolně utopit. Neustále se potápí a snaží se sama plavat, přestože jde po dvou tempech pod vodu. 

Večer to chvíli vypadá, že budeme bez jídla. Po tom co se mi podaří dvakrát shodit jistič naším elektrickým grilem to vzdávám a vařím částečně na plynu v obtyce a částečně na elektrické plotýnce venku. Prostě paráda.. kde asi soudruzi (rozumějte Káju) udělali chybu ve výpočtech, když mi zatrhli plynový gril ;) 6A možná rozsvítí lampičku a s trochou štěstí ohřeje kávu, na gril to bohužel nestačí.

Druhý den se nese v podobné duchu - bazén, moře, bazén, jídlo :D Holky máme už trochu pomlácené. Anež spadla s postele když dělala blbiny, Eli se sedřela na koloběžce a pak nám ji trochu přišláp Kája, ale naštěstí jsou to vše jen drobnosti a máme se fajn. Dokonce tak, že se zítra chceme zkusit přesunout o 400km jižněji. Tak uvidíme co z toho bude, zatím nám to plánování moc nevychází. Jo a mě konečně začíná dovolené, takže večery bez práce :D Stačí že dneska v devět večer uprostřed uspávání italové zahájili mini disco a vytáhly nám holky v pyžamech z postele ven. Zahnali jsme je až v půl jedenácté.


Žádné komentáře:

Okomentovat