pátek 26. května 2023

Den čtvrtý/pátý - Cavalino - Lido di Jesolo

Na Gardě celou noc pršelo a pršelo takže se ráno probouzíme (někdo spíše probdí) do blátivého rána. Jsem docela ráda, že je v plánu odjezd, protože to bahno teče všude proudem. Kemping za suchého počasí má prostě něco do sebe. Ať se snažíme sebevíc, tak vyrážíme až kolem oběda. Cíl je už moře. Vybrali jsme místo na severu Itálie - Cavalino. Čeká nás dvouhodinový přejezd při kterém zvládáme doplnit ledničku (a taky narvat mrazák zmrzlinama). 

Do kempu dorážíme někdy odpoledne. Maličko nás překvapí, že máme možnost jen tří míst, ale vybíráme v pohodě. Bohužel z plánovaných dvou dní se stává jeden. Láme se zde ceníkový termín a už by nám neplatila slevová karta. Kemp je krásný, malý a rodinný - Camp Italy Cavalino. Rovnou pobalíme věci k vodě a vydáváme se hledat slibovaný bazén. Oproti Gardě je tu voda krásně teplá. Holky se vyříádí do zavíračky a pak ještě zvládáme přesun k moři, kde si dáme "večerní piknik". I moře je relativně teplé (na květen), pláž krásná čistá a plná mušliček. Na všech stranách je spokojenost.

Výjimečně se nám daří holky zahnat před devátou a užijeme si trochu večerní pohody, kterou ale mírně narušují místní komáři. Už asi víme co velkým fukarem do korun stromů stříkalo to auto, co v podvečer jezdilo po kempu. Noc je oproti Gardě krásně klidná a i holky si trošku přispí. I tak zvládáme dopoledne ještě využít bazén a ve 12 opouštíme kemp. Tentokrát máme jen dvacetiminutový přejezd do Lido di Jesolo do tzv. area sosta - italský stellplatz - takové parkoviště se zázemím určené pro obytné vozy a karavany.  Noc nás tu vyjde na 13 euro a k moři to máme kousíček. Místo dostaneme přidělené, uvaříme oběd a rovnou vyrazíme na kolech na pláž. Pláž opět krásná a moře teplé a i ty mušličky se najdou. Konečně se trochu odpočívá. A když to večer uzavřeme girlovanou rybičkou, tak jsou i ty dvě naše cácory spokojené. Zůstaneme zde i zítra.




Žádné komentáře:

Okomentovat