sobota 26. října 2013

Den čtvrtý a pátý: Death Vally a přejezd k Zionu

 Pátek, Sobota 25 - 26. října

Příjezd k Death Valley
Nutno říct, že za poslední dva dny se toho moc speciálního neudálo. Nikoho ani nic jsme zjevně neztratili ;) Ráno vstáváme opět neuvěřitelně brzo – Veru má zase nespavou. K snídani si dáváme zbytek včerejší obr-pizzy a zase se nám nedaří ji dojíst. Byla sice výborná, ale zbytek už přeci jen raději vyhazujeme :-) To se prostě nedalo sníst. Sedáme do auta a vyrážíme směr Death Valley. Po čtvrt míli střídáme řidiče a Veru se ujímá volantu. Po počáteční nervozitě z automatu a jeho typicky debilní odezvy na pedál plynu vše zvládá na jedničku. Svištíme horami, dolami, jezery a vyhlížíme benzínku. Když ji konečně nacházíme, Verunka k ní chce dojet pomaloučku na „vymáčknutou spojku“, takže vší silou mačká levou polovinu brzdového pedálu a mlátíme se o palubní desku. Celkově jedna s hvězdou za prověření brzd před klesáním do Death Valley. Střídáme do standardního rozestavení, protože já neumím spolujezdcovat a dělám v tom bordel :-)

Písečné duny
Takhle se fotí ve dvou bez stativu ;)
Death Vally se nejmenuje Death Vally jen tak pro nic za nic. Kde nic tu nic. Takové nic, až vlastně míjíme vjezd do parku bez povšimnutí. Naštěstí v menším (téměř jediném městečku) je Ranger stanice, kde se “registrujeme” a dostáváme známku, že tam nejsme na černo. Bohužel podzim na návštěvu tohoto parku není nejlepší, po létě je to tu vyprahlé ještě víc než normálně a to málo co tu roste je uschlé. Zablbneme tedy alespoň v písečných dunách. Zastavujeme na Zabriskie Point a pak se vydáváme na Danteho vyhlídku, kde nás málem odnese malé tornádo. Pak už jen cesta na motýlek/kasino – nejvýstižnější je asi popis „In the middle of nowhere“ uprostřed vyprahlých pustin 50 mil na všechny strany od civilizace a před vstupní halou asi 30 harleyistů. Prostě taková klasická americká idylka :D Po večeři vyhráváme našich prvních deset dolarů na slotovém automatu ;) Uvidíme zda se nás bude držet štěstí i v Las Vegas.

Ráno nemusíme chvátat, čeká nás jen přejezd přes Las Vegas do motýlku na začátku parku Zion. Zhruba 5ti hodinový přejezd. Cestou se tedy podíváme na strip, abychom se inspirovali, jaký hotel ve Vegas rezervovat. Navštěvujeme místní Outlet a koupíme něco málo na sebe a v městečku St. George zjistíme, že se asi měnil čas nebo časové pásmo a je o hodinu víc. Tzn. Máme hodně co dělat, abychom se stihli check-inout v hotýlku. Trochu opocení přijíždíme 20 min před zavíračkou.. Uff ;)

Mini tornádo
Na Danteho vyhlídce

Žádné komentáře:

Okomentovat