sobota 17. prosince 2011

Na skok v Soulu a první zážitky ze Sydney

Let jsme zvládli docela v pořádku. Po přistání v Soulu a vyzvednutí zavazadel, jsme se pustili do hledání našeho hotelu. Měl se nacházet zhruba kilometr od letiště -  tedy ne že by se tam nenacházel, jen ho jaksi někdo zapomněl označit – v těch mínus šesti jsme ho hledali asi hodinu a nebýt pár rad místních, tak ho ani nenajdeme. On to vlastně ani nebyl moc hotel, spíše jen pronajímané pokoje v komerční budově, ale místnost byla krásně velká, prostorná, čistá a dokonce s kuchyňkou. Tenhle výběr přenocování se povedl.


Vánoční stromeček Soul
Díky hledání pokoje, malé sváče a sbírání informací, jak se dostat do centra Soulu, jsme nabrali malé zpoždění. Do centra jsme dorazili někdy kolem osmé večer. Nutno podotknout, že jen cesta z letiště do Soulu je na hodinu a čtvrt. Co se týče příprav na Soul, tak kromě zajištěného ubytka nebylo nic - neměli jsme ani mapu. Pokud jsme nechtěli zmrznout, museli jsme vyrazit. Strávili jsme tam něco málo přes dvě hodiny a dojmy? Velice rušné město plné neuvěřitelně osvětlených mrakodrapů, na každém rohu prapodivný stánek, 6ti proudé silnice, přes které nejsou přechody (v centru města) a zvláštní Korejci v rouškách (vysvětlení se nám nepodařilo zjistit). Doufáme, že se nám při zpáteční cestě podaří dostat do Soulu za světla a v otvírací době paláců. Na jeden jsme tam už narazili, ale bohužel už bylo moc pozdě, abychom mohli jít dovnitř.

Palác v Soulu










Cestu zpět na letiště jsem neusnula snad jen proto, jak jsem se klepala zimou (přeci jen, když jsme opouštěli Prahu, bylo skoro 10°C). Zapadli jsme do sprchy a šli rovnou spát, bylo po dvanácté hodině a vstávali jsme v pět. Ráno jsme si v mimimarketu koupili maličkou snídani a vydali se na letiště nalodit.
Kájova snídaně
Moje snídaně










Let do Sydney probíhal velice podobně, letadlo bylo poloprázdné, jen těch dalších 10 hodin letu už jsme zvládali hůře, únava už hrála své a byli jsme celí rozlámaní. Snídaně v letadle v podobně corn-flaků byla úžasná (co doslat Kája jako pravou Korejskou snídaní snad ani nebudu moc popisovat – odporně vyhlížející bílá hmota).  V osm večer jsme konečně přistáli v Sydney. Vzhledem k tomu, že jsme přiznali dovoz nějaké jídla, tak jsme strávili pár minut v karanténní zóně, kde si nás očichal roztomilý bígl, Kájouškův batůžek mu moc voněl, ale protože neštěkal, tak nás nechali projít.
Verunka už náš čekala na letišti (čekala nás z jiné strany, tak si nás ani nevšimla), proběhlo velké přivítání a vyrazili jsme na cestu. Verča jako správná hostitel pro nás měla připravenou svačinu a pití. Cesta z letiště na Manly, nám zabrala skoro dvě hodin, jeli jsme autobusem, dvakrát vlakem a nakonec ferrynkou – úžasná lodička, seděli jsme na zádi venku a 30 minut pozorovali noční Sydney. K Verče už jsme dorazili notně znaveni, přivítali se s její spolubydlící Lucou, navečeřeli se (Verunka už dokonce i vaří) a padli do postele. Cestování to bylo náročné, ale v pořádku jsme to zvládli a konečně jsem na místě.

Vítání s Verunkou
Noční Opera v Sydney

Žádné komentáře:

Okomentovat