středa 7. června 2023

Den šestnáctý - Parco Thermale de Garda

Probouzíme se do krásného slunečného rána. V celé Italii prší a na Gardě je nádherně. Nikdo se na nás v noci nedobýval a ani nás nikdo nevyháněl. Prostě paráda. Po snídani si holčičky vymůrují vysílačky a jdou sami na kousek vzdálené hřiště. V plánu jsou dnes termální lázně (původně z důvodu špatného počasí) a protože to vypadá na docela pěkný den a vzhledem k tomu, že parkoviště u termálů je placené, rozhodujeme se nechat obytku tam, kde je a vydat se na kolech. Je to relativně kousek a nakonec naprosto nádhernou trasou mezi vinicemi. Anež šlape jako torpédo a Eli se vyjímečne veze, takže nám cesta krásně ubíhá. 

Lístky kupujeme před vstupem do parku, abychom něco málo ušetřili a rovnou to utrácíme za lehátka :) Termály naprosto předčí naše očekávání. Nádherně udržovaný park, kde jsou dvě uměle vytvořená jezera, kterými protéká pramen s teplotou až 37 stupňů (vzduch má dnes tak 20). Je všední den, tak je zde minimum lidí a jako bonus jsou děti do 120cm zdarma. Je to skvělé završení koupací dovolené, holky skoro nevylezou z vody a překvapivě i Kája je ve vodě naložen více než obvykle. Vyžene nás až plavčík se zavíračkou, za čož jsme docela vděční, protože jinak by děvčata dost protestovala. Kolem nás to bouří a v místě kde parkujeme leje jako z konve. No ale nedá se nic dělat, jsem na kolech, musíme jet. Jako zázrakem prší všude kde nejsme, takže i cesta zpět je relativně pohodová. Pro Anež ještě umocněná množstvím kaluží, které my na rozdíl od ní raději míjíme.

V autě už je to rutina, uvařit, najíst, uklidit, večerní procedury, do pyžam, do sedaček a jede se. Nakonec teda skoro až kolem deváté. Eliška okamžitě usíná u pohádky, což se snad nikdy nestalo. Stavíme ještě na pumpě udělat servis - vylít WC a vypustit šedou vodu. Kája tahá a tahá za madlo a ono nic. Zjišťujeme, že jsme celou dobu stáli na divoko na parkovišti s otevřenou výpustí. No to je ostuda. Naštěstí tak pršelo, že po nás žádný svinčík nezbyl. Eli spí dost neklidně a před půlnocí se budí, takže zastavuje před Brenerem a přenocujeme na parkovišti u obchoďáku. Stojí tam alespoň dalších deset obytek, takže se cítíme naprosto bezpečně.


P.S. Fotky ještě dodáme



Žádné komentáře:

Okomentovat