pondělí 5. června 2023

Den patnáctý - Castel Mesola a parkoviště Castelnuovo del Garda

Celou noc pršelo a pršelo a pršelo. Skoro se bojím ráno otevřít oči a podívat se jak to kolem auta vypadá. No není to tak hrozné, kaluží tak optimálně, nicméně předpověď na další dva dny je tragická. Déšť a déšť. Takže opět měníme plány, nemá cenu se dále zdržovat u moře, protože na koupání to rozhodně není. Zkusíme se přesunout na cestu ke Gardě, kde zkusíme na jeden den termální přírodní lázně. Dnes chceme dát tak 2h cesty do města Mesola, kde se dá přespat na neplaceném stelplace a je tam nádherný lovecký zámeček.

Holky si tak nějak zvykly, že se ráno auto balí a jsou už několikátý den po sobě hodné a nechají nás v klidu pracovat. Za to mě ukecají hned po ránu na zmrzlinu v baru na pláži. Kája aspoň mezi tím dotankuje plnou nádrž vody (už ho ani nemusím moc přesvědčovat) a vypustí tu šedou. Cácory užívají zmrzlinu a já poslední procházku po pláži a moři. Škoda toho počasí, tady by to bylo na koupání úplně perfektní.

Cesta ubíhá v poklidu, takže v čase oběda parkujeme v krásném městečku Mesola hned vedle zámečku. Místo je to nádherné. Udělám rychlý oběd a v okně mezi deštěm vyrazíme na procházku a obhlídku zámečku. Bohužel je pondělí, takže dovnitř se nedostaneme. Hned za zámečkem narážíme na stříkající vodotrysky. Chvíli to mám pod kontrolou, ale netrvá dlouho a děvčata jsou jak utržená ze řetězu. Není moc teplo, ještě navíc prší, a holky promočené na kost. Kája proto doběhne do auta pro ručníky a mikiny a ještě u vodotrysků probíhá převlékačka. 

Protože není moc hodin a do teď šlo vše jak po másle, tak se rozhodneme přeci jen ještě posunout. Kousek od Gardy nacházíme parkoviště v krásné residenční čtvrti přímo pod lampou. Takže si to zkusíme zase úplně na divoko a tentokrát bez dálnice za zády. Dorážíme kolem osmé hodiny a rovnou se musí na krásné dětské hřiště a to nás ještě čeká večeře a spánkové procedúry. To se půjde pozdě spát a mě skončila dovolená, takže v noci pěkně k objednávkám. 



Žádné komentáře:

Okomentovat