sobota 3. června 2023

Den dvanáctý - kemp Calypso

Stále ještě zůstáváme na stejném místě ať netrápíme holky další cestou autem. Eliška má trošku ponorku, tak se raději do ničeho moc nepouštíme. Kája vezme Anež na kolo, my s Eli procházíme kemp a omylem se nám podaří vyrabovat dětský automat na hračky, který po otočením kolečkem i bez eura vyplivne tři kuličky. To vyvolá velkou radost. Dopoledne strávíme v bazénu. V poledne zjistíme, že ani tady pizzu k obědu neseženeme - pizza pouze k večeři. Zvláštní zvyk. Já dávám po obědě trochu do pořádku auto. Už to bylo potřeba. Jsou obytkáři co sebou vozí tyčový vysavač a kýbl s mopem, ale já si poradím bez toho. Přeci jen je třeba někam nacpat ty 4 kola.

Odpoledne už strávíme u moře. Pláž je krásná, písčitá a je zde uměle vytvořená laguna. Takže voda teplá a tak akorát mělká - pro děti značka ideál.

Veru se rozhodla, že půjde koupit pizzu alespoň k večeři. No trvalo to možná přes hodinu a dalo to všem zabrat: Nejdříve fronta u baru, kde se objedná a rovnou zaplatí (to abyste si to už nemohli rozmyslet). Pak se musí někam za roh na výdej vzít si pořadový lísteček a čekat na vyvolání (to vám nikdo neřekne). Až... skutečně až (!) vás vyvolají, ukážete účet a oni na tom teprve začnou dělat. Pak samozřejmě vyvolávají podle úplně jiných čísel, jak jinak než hulákáním v italštině. Prostě to funguje podobně, jako v Itálii jízda na kruhovém objezdu. Pizza ale moc dobrá.

Večer nás malinko potrápila italská rodinka s pejskem, přičemž štěkající smeták nebyl rozhodně nejhlasitější. Holky Veru nějak uspala a vymýšlíme další kemp.

Poznámka pro příště, v Itálii evidentně neuznávají:

  • ledovou kávu (a to ani prefabrikát v kelímku v supermarketech)
  • pizzu přes oběd
  • postavit si obytku tak, aby nestála dveřmi/markýzou k vám
  • směrovky na kruhovém objezdu
  • překvapivě angličtinu, spousta i mladých lidí neumí ani základy

Žádné komentáře:

Okomentovat